tiistai 11. joulukuuta 2018

11. luukku: Kortteja11. luukussa ovat esittelyssä joulukortit,
jotka tänä vuonna lähtivät postitontun matkaan.
En tänä vuonna askarrellut joulukortteja itse,
vaan valitsin kaupan korttihyllyistä mieleiset.

Kuten kerroin kolmannessa luukussa, 
niin rakastan postikortteja.
Niiden saaminen lämmittää kovasti,
 mutta tykkään myös niiden valitsemisesta tosi paljon.
(Tunnustan: joskus jopa enemmän kuin niiden askartelusta!)
Kortin kuva, aihe, tunnelma - niillä on väliä.
Ajatukseni korttien valinnassa on se,
että niiden pitää jollain lailla kuvastaa saajaansa
tai vaikkapa tunnetta,
joka saajaan liittyy.
Nappaan usein mukaan eri vaihtoehtoja samantyylisistä
korteista, ja valitsen sitten vasta kotona tarkemmin, 
mikä kortti kenellekin lähetetään.
Niitä on kiva vielä kotona käydä ajatuksella läpi,
ja tässä tapauksessa myös kysyä vielä miehen mielipidettä,
että mitkäs kortit vaikka appivanhemmille valitaan.

Ihan kaikki kortit eivät päässeet näihin kuviin,
mutta se ei johdu sensuurista,
vaan siitä, että niitä jäi epähuomiossa osa
kuvien ottamisen ajaksi siihen punaiseen kirjekuoreen...

Kirjekuoren muuten postitin ajoissa marraskuun lopulla,
joten toivon mukaan kortit ovat jo perillä,
tai ainakin pian ovat.

Hih. Joskus kun joulukortteja tipahtelee
postilaatikkoon vielä tammikuussakin!
Toivotaan, ettei matka ihan niin kauan kestä.

Joko sinä olet saanut joulupostia?
Minä sain ensimmäisen kortin eilen.
:)

24 kommenttia:

 1. Vielä ei ole joulupostia tullut :)

  VastaaPoista
 2. Korteissa on jotain ihan omaa viehätystä <3 Mukavaa tiistaita Sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Eilen aloittelin korttien kirjoitusurakan! Osoitteet tietty jossain hyvässä tallessa.. kortteja on aina ihana saada! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo, osoitteet on aina hukassa. :D Kortit ilahduttavat kyllä aina.

   Poista
 4. Joulukortit ovat aivan ihania: kauniit, tunnelmalliset kuvat ja lämpimät terveiset joltakin, joka on ajatellut juuri sinua. Kyllä sellaisia kannattaa säästellä vuosikausia.
  Samalla muotilla kortteja lähettelen itsekin toisille, ja kuten sinäkin, jokaiselle omanlaisensa. Ajatuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kortit välittävät lämpimiä ajatuksia monella tapaa, kuvin ja sanoin. :)

   Poista
 5. Ihan jännittää, tuleeko tänä vuonna postissa kortteja ja millaisia. :) Vielä ei ole näkynyt. Muistelen lukeneeni Postin sivuilta, että alkavat jakaa joulupostia vasta itsenäisyyspäivän jälkeen.

  Pidän itse modernimmasta ulkoasusta joulukorteissa(kin), nämä perinteisen näköiset ei siis oo oikein mun tyylisiä. Pitää olla glitteriä ja kirkkaita värejä. :D Mutta kuten taisin siinä edellisessä joulukorttiluukussa sanoa, kaikki kortit (ja ylipäätään etanaposti) on tervetulleita. ♥

  Itse laitan tyylikkäästi vasta huomenna joulupostit menemään, piti taas jättää askartelut viime tippaan.. Niissä on pienet muistamisetkin mukana, niin senkin vuoksi kesti saada valmista. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, minusta punaisessa kirjekuoressa tai jossain luki, että alkaen 1. päivä. Huijausta. Harmi, koska veljentytön korttikalenterikin oli samassa. Se myöhästyy nyt kovin, kun ei ole vieläkään kai tullut perille.

   Mutta, niin, kortteja on onneksi joka makuun! Itse tykkään monenlaisista korteista (suosikit luettelin ehkä siinä aiemmassa postauksessa) mutta koitan valita kortit saajan mieltymyksien mukaan. En esim. yli 90-vuotiaille isovanhemmille kovin modernia korttia lähetä. Mummolle pitää olla aina kissakortti. ;) Anopille pitää olla hevosia tai oravia jne. Lisäksi vähän rajoittaa se mistä kortit ostaa, nämä oli 10 korttia 2e, joten niistä piti valita, mitä oli tarjolla.

   Poista
  2. Höh. Ensi vuonna kesällä matkaan, niin menee ehkä ajoissa.. Totta tuokin, että kortin pitää sopia saajalleen. ♥ Tosin aina mietin, että nopeampaa olisi tehdä joka vuosi sarjatyönä kaikki kortit samanlaisiksi (siis vaihtaen tietty sen teeman joka vuosi) sen sijaan, että miettii kaikki erikseen.

   Poista
  3. :) Se on kyllä nopeampi tapa! Ei muuta kun ensi vuoden kortteja suunnittelemaan. Jos ois fiksu, niin tekis ensi vuoden kortit heti joulun jälkeen nyt. ;)

   Poista
 6. Juuri tulin postista. Kovin jäi viime tippaan korttien lähetys ja sen huomasin pitkänä jonona postissa. Noh, nyt se tehty. Kauniita kortteja olet lähettänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postissa piipahdin minäkin tänään, vilskettä oli! Joulukorttien kanssa se on aina vähän joko tai - joko sitä on liikkeellä tosi ajoissa tai sitten ihan viime tipassa. :) Mutta kunhan ehtii, niin hyvä niin!

   Poista
 7. Kauniita kortteja olet valinnut. Postimerkit ostin viikko sitten ja kortit tänään töistä tullessa... Tykkäisin askarrella kortteja, mutta nyt on taas olevinaan ollut niin kiire, että en ole ehtinyt ja päätin, että en viime tipassa enää edes yritä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ne on nämä valmiitkin. :) Kaikkea ei aina tarvitse tehdä itse, onneksi!

   Poista
 8. Kaupat ovat täynnään mitä ihanampia kortteja, joten ostan aina kortit valmiina. Kovin tutulta kuullostaa sinun korttiesi valinnat saajilleen, noin minäkin teen. Aina pitää kortissa olla joku juttu, miksi juuri se sopii kyseiselle ihmiselle. Australiasta tuli eilen ensimmäinen joulukortti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, siulle tulikin kaukaa ensimmäinen! :) Se onkin ihmeellistä, miten toiselta puolelta maapalloakin voi jotakuta kortilla muistaa.

   Poista
 9. Kauniita kortteja! Olisi kyllä vaikea valita, jos ostaisin kortteja, sillä tykkäisin tällaisista, sekä yksinkertaisemmista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos eksyy kunnon valikoiman ääreen, niin siitä valintahommasta ei aivan heti selviäkään. :D Mulla oli valikoima vähän rajattu, niin iso osa tuli tosi samantyylisiä. Hih. Mutta silti meni aikaa valitsemiseen!

   Poista
 10. Jep, kortit ja varsinkin joulukortit on just niitä hyvän mielen tuojia. Päivän pieniä piristyksiä! 😌 se on myös lasten mielestä kivaa, kun on tullut ”omaa postia”.💗
  Posti ei ole vielä tuonut, mutta muutama on tultu tuomaan ihan käteen saakka. Sekin on ihana tapa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan itsekin, kuinka mahtavaa oli saada just 'omaa postia' lapsena! :) Onhan se nyt ihanaa, kun arkipostin seassa onkin lämpimiä ajatuksia. Ja suoraankin annetut kortit on aivan yhtä kivoja! Tulee hyvin otettu olo, oli kummin vain.

   Poista
 11. Minä en tänäkään jouluna lähetä joulukortteja, vaan laitoin rahat hyväntekeväisyyteen. Toivottelen hyvää joulua vain tekstiviestillä tai facen kautta. Tokihan se on niin, että kortteja on kiva saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu tapa! :) Itse olen ajatellut, että sitten kun on parempi taloudellinen tilanne ehkä joskus, niin ostan kortteja, joilla tuetaan jotain, esim. SPR, luonnonsuojelu jne. Just nyt se on vähän niin, että kun yhden sellaisen hinnalla saa kymmenen näitä. Pitäisi ehkä kerätä niitä 'parempia' kortteja pitkin vuotta. :) Koitanpa ensi vuonna muistaa.

   Poista

Penni ajatuksistasi! (: