lauantai 24. maaliskuuta 2018

Kysymyksiä ja vastauksia


Edellisessä postauksessani pyysin 
teitä lukijoita esittämään minulle kysymyksiä,
ja mielenkiintoisia kysymyksiä keksittekin!
Kiitos niistä, sain mietittävää.
Kiitos myös muutenkin ihanista kommenteistanne,
ne lämmittivät kovasti.
<3

Nyt pääsenkin sitten vastaamaan teille.
Kuvat postauksen höysteenä ovat *arkistojen aarteita*,
jotka löysin kun selasin postauksia vuodelta 2015.
Luonnollisesti äiteen pihamaan silloista
toukokuista kukkaloistoa.
(Näiden kuvien jälkeen piha on muuten muuttunut 
jo moneen otteeseen, hih, aina jotain uutta ja nättiä.)

Mutta nyt kysymyksiin, aloitetaan käsityöaiheista!
Jos saisit kilon lankaa (ja tarpeeksi aikaa), 
mitä lankaa haluaisit, 
mitä siitä tekisit ja mitä karkkia söisit kutoessasi?

Tämä oli ehdottomasti vaikein kysymys. Piti miettimällä miettiä, mutta päädyin lopulta Kalalankaan! Haaveenani on virkata joskus verhot tai verhokappa, ja kilosta kalalankaa sais jo vaikka minkälaiset verhot tai useammatkin! Lisäksi ehkä vielä värjäisin verhot keltaisiksi tms. Ja mitä karkkia söisin, niin tällä hetkellä olen ihastunut Pirkan Raesekoitukseen, jossa on kaikenlaisia karkkirakeita - suklaata, salmiakkia, lakritsia, suklaarusinoita jne.

Onko joku käsityötekniikka, 
mitä haluaisit kokeilla, vaikket ole koskaan niin tehnyt?

Tähän olikin vastaus valmiina, eli on, nimittäin mattojen kutominen. Sen aion vielä joskus opetella!
Sitten muihin aiheisiin.

Mihin paikkaan haluaisit matkustaa tai mitä haluaisit nähdä,
 jos voisit valita ihan minkä paikan/nähtävyyden tahansa?!

Min täytyy tunnustaa, että olen aavistuksen matkustuskammoinen! Mutta ehdottomasti aion kyllä miehen kanssa vielä tässä elämässä matkustella ainakin geokätköilyn merkeissä jonkin verran. Olen ollut kerran kyllä Lontoossa ja siis lentokoneessa myös, ja Tukholmassa on tullut käytyä pariin otteeseen, ja viime kesänä olin siellä *Saaremaalla* työn puolesta. Vähän rohkeutta, aikaa ja rahaa tarvitaan siis vielä, mutta vastauksena kysymykseen, haluaisin erityisesti nähdä luonnonihmeitä, joita Suomessa ei voi nähdä. Siispä esim. punapuumetsien perässä täytyisi lähteä Pohjois-Amerikkaan Oregoniin tai Kaliforniaan. Islannissa ois kuumia lähteitä, Uusi Seelanti nyt on aivan oma lukunsa ja ylipäätään meret ja hiekkarannat kiehtovat, sekä vesiputoukset. Luonnon nähtävyydet ois mulle se juttu! Ehkä aloitamme sitten suht läheltä vaikka Norjasta. Niin ja Englannissa haluaisin kyllä nähdä puutarhoja parhaassa loistossaan!
Mikä sinusta on keväässä parasta?!

Keväässä ehdottomasti parasta on minun mielestäni lisääntyvä valon määrä. Erityisen pimeät ja lumettomat talvet, joita tätä meneillään olevaa lukuun ottamatta on viime vuosina ollut, saavat minut tosi alakuloiseksi. Pimeys väsyttää 24/7, ja tadaa, masennuskausille on oiva tilaisuus alkaa. Tästä syystä siis rakastan lumisia talvia myös, koska yksinkertaisesti jaksan paljon paremmin. Valo on siis ihan parasta! Ja näin maaliskuussa syntyneenä miulla on tietysti myös erityinen suhde kevääseen. Kevätauringossa tuntuu, että kaikki on vielä mahdollista kuluvana vuonna. :)
Miten päädyit opiskelemaan teologiaa?

Tähän oli vastaus valmiina, koska tätä on kysytty minulta moneen otteeseen: tiivistetysti kutsumus, kiinnostus, omat lahjat. Ei tämä valinta kuitenkaan ihan itsestään selvä ollut. Minusta piti tulla arkkitehti, graafikko, äidinkielen opettaja, maisemoija tai floristi. Mutta lukion vikana vuonna totesin, että yhdessäkään näistä en saisi toteutettua itseäni tarpeeksi laajasti. Jotakin jäisi puuttumaan. Isostaustani vuoksi sain myös seurata monenlaisia pappeja työssään, ja pikku hiljaa huomasin, että minun taidoistani olisi kyseisessä ammatissa paljon hyötyä. Lisäksi muistui mieleeni eräs ammatinvalintatesti ysiluokalta. Sen mukaan yksi minulle sopiva vaihtoehto olisi juuri pappi, ja tätä pohdiskelin silloisen opon kanssa, ja hän oli ihan sitä mieltä, että kyllä pappeja tarvitaan, joten miksipä ei. Ysiluokan jälkeen kävin tosiaan eri vaihtoehtoja mielessäni läpi paljon, erityisesti juuri mainitsemiani, mutta tosiaan lukion vikana vuonna muita vaihtoehtoja ei vain enää ollut. Kutsumus oli herännyt, vahvistunut ja tullut jäädäkseen. Voin sanoa, että todella yliopistoon hakiessani tiesin, mitä haluan. Tai vaikka ei aina haluaisikaan, niin Jumalalle ei noin vain sanota ei. :D Ja kutsumusta on mahdoton selittää, ellei sitä itse koe. Se on sellainen sisäinen palo, mikä ei vain sammu. Ja päivääkään en ole valintaani katunut.


Tuota orapihlaja-aitaa ei ole ollut enää aikoihin!

Mitä mielenkiintoista (vaikka ihan pientäkin, yllättävää) 
löytyy kotiseudultasi?

Olen kotoisin Kouvolasta, jossa olen asunut useammassakin paikassa, ja jossa nytkin asun taas väliaikaisesti. Ja minun on pakko todeta, että maineestaan huolimatta Kouvola on muutakin kuin betonia - etenkin nyt, kun Kouvolan kaupunkiin kuuluvat myös entiset Kuusankosken, Valkealan, Elimäen, Anjalankosken ja Jaalan alueet. Käymisen arvoisena suosittelen tietenkin Repoveden kansallispuistoa, Verlan tehdasmuseoaluetta (UNESCOn perintökohde), ja tuoreimpana kokemisen arvoisena kohteena Kuusankosken Taideruukkia, joka on syntynyt vanhaan tehdasmiljööseen. Siellä on taidetta, käsityötä, pieniä putiikkeja, kirppari, kahvila, tapahtumia... Vähän sokkeloinenhan tuo on, mutta kehittyy koko ajan. Lisäksi suosittelen käymään kesäaikaan naapurikunnassa Iitissä, jota Suomen kauneimmaksi kyläksikin on tituleerattu. Siellä on kesäisin tunnelmallinen kesäkahvila ja mitä suloisin jäätelökioski, ja nätti punainen puukirkko. Kouvolan alueellakin on kauniita kirkkoja, paitsi Kouvolan keskuskirkko, se on just niin ruma ku kerrotaan. :D Sydämeltäni kuusaalaiseen uskallan näin sanoa. Nippelinä mainittakoon vielä, että sisällissodasta kiinnostuneelle Kouvola tarjoaa muistomerkkejä ja tarinoita yllin yllin, koska se "murhakeskuksenakin" tunnetaan. Luonto on myös tietenkin kaunista täällä Kymijoen varrella! Geokätköilyn ystäville ja retkeilijöille muutenkin suosittelen vaikkapa Nauha-Anhavan kuntoreittiä/hiitoreittiä (20km). Mukavaa maastoa ja makkaranpaistomahdollisuus. :)

Huh! Kiitos vielä kerran kivoista kysymyksistä.
Parhaani mukaan koitin vastata.
Jos jokin jäi vielä askarruttamaan, niin kerro toki.
Erääseen murre-kommenttiin palaan vielä myöhemmin.

Nyt hyvää viikonlopun jatkoa!
Ensi viikolla tiedossa ehkä palmikkosukat.
;)

17 kommenttia:

 1. Kivat kysymykset ja vastauksetkin! Lontoo on ehdoton suosikkikohteeni, sinne voisin aina lähteä uudelleen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo oli kyllä ihan mielenkiintoinen paikka, Sherlock-museo oli hauska. ;) Mutta jos nyt Britteihin lähtisin, niin haluaisin käydä jossain muualla, vähän pienemmässä kaupungissa. :)

   Poista
 2. Kiva postaus, mukava aina tutustua muihin käsityöbloggaajiin. Alkaa myös vaistomaisesti miettiä omia vastauksia samankaltaisiin kysymyksiin. Nyt vasta tulin katsoneeksi ikäsi, sama lukema, kuin vanhemmalla tyttärelläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on tosiaan kiva kuulla bloggaajista itsestäänkin jotakin. (: Ja tämä postaus oli myös hauska tehdä, välillä vähän jotain erilaista. Ja mie oon taas perheen kuopus, isoveljiä on useampi. ;)

   Poista
 3. Kiva postaus. Ihana, että olet löytänyt oman kutsumuksesi <3

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus❤ ja olipa kuva lukea vastauksiasi. Viime kesänä käväistiin Lontoossa ja minäkin tykkäsin siitä kaupungista kovasti, uudelleenkin menisin:) Nuo muutkin matkakohteet kuulosti ihanilta❤ Tuohon geokätköilyyn pitäisi kyllä perehtyä, kun luonnossa tulee kuitenkin niin paljon liikuttua..tiedä millaisia kätköjä vastaan tulisi! Ihanaa päivää❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Lontoossa on kyllä paljon nähtävää. Geokätköily on mukava harrastus, suosittelen kokeilemaan! Aluksi voi tehdä tunnuksen geocaching.com -sivustolle ja kurkata sieltä, mitä kätköjä on vaikka lähimaastossa, ja miten kätköjen kanssa menetellään. Sitten vaikka puhelimeen cgeo-sovellus ja etsimään. Kynä mukaan, oma nimimerkki pitää kirjata lokivihkoon. :) Jos hurahtaa harrastukseen, niin sitten gps-laite hankintaan, on tarkempi ja luotettavampi kuin puhelinsoftat, ja maksaa mielestäni itsensä takaisin.

   Poista
 5. Kiva postaus!! Lontoo on meidän yksi lempparikaupunkimme ja siellä olenkin käynyt muutamaan otteeseen. Aina löytyy uutta nähtävää. Mukavaa palmusunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Lontooseen on moni hurahtanut, ja onhan se kyllä hieno paikka.

   Poista
 6. Kiva postaus! Olisin kysynyt, että miksi juuri teologia, joten oli hauska saada tähän kysymykseen vastaus. :D Minäkin olen matkustuskammoinen. En uskalla enää lentää, mutta voin mennä pikkubussilla Venäjälle, mikä varmasti on lentämistä vaarallisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, itellä ei niinkään nuo kulkuneuvot sinänsä pelota, mutta moni muu asia turhaankin stressaa - kuten lentokentät, asioiminen vieraalla kielellä jne. :D

   Poista
 7. Olipas mielenkiintoinen postaus. Sait Kouvolankin ympäristöineen tuntumaan käymisen arvoiselta kohteelta ;)
  Matkustaminen vastaus yllätti. Hienot vastaukset kaiken kaikkiaan. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä kannattaa käväistä, etenkin kesällä. Repovesi on näkemisen arvoinen ympäri vuoden. ;) Ja kiitos itsellesi kyselyideasta!

   Vielä vastauksena tuonne kun olit kysynyt tästä ammatinvalinnasta, niin suvussani ei ole pappeja ennestään. Siispä en ole myöskään saanut tapaluterilaista kasvatusta kummempaa kristillistä kasvatusta kotona, eikä ole mitään herätysliiketaustaa, vaan itse kiinnostuin uskosta ja seurakunnan toiminnasta riparin jälkeen. :) Olen vähän tällainen "musta lammas". :D Mutta yllättävän hyvin ja kannustavasti suku on suhtautunut valintaani.

   Poista
 8. Sain vastauksen kysymykseeni. Jään miettimään sitä ;)

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi! (: