lauantai 5. tammikuuta 2019

Suunnitelmia

Heipparallaa! Kuinkas on siun vuosi lähtenyt käyntiin?

Meikäläinen onnistui saamaan uuden vuoden alkajaisiksi jonkin pöpön, ja olen ollut nyt pari päivää ihan töttöröö, pientä lämpöä, köhää. Ei nyt pahasti, mutta kumminkin. Noh, onneksi on aikaa, teetä ja suklaata, eiköhän tässä pärjätä. Sohvan neulenurkkakin alkaa taas täyttyä...
Ajattelin tässä että, kulki ajatus pikku flunssassa tai ei, teen nyt pitkästä aikaa ihan höpinäpostauksen; kirjoitan vähän auki käsitöihin liittyviä ajatuksia, ideoita ja suunnitelmia tälle vuodelle - tai myöhemmin toteutettavaksi.
Mitään varsinaisia lupauksia en ole tälle vuodelle tehnyt. Valmistuin juuri teologian maisteriksi, joten elämässä on kaikki sen verran auki, etten uskalla mitään suurempaa luvata. Elämäntilanne voi muuttua ihan yhtäkkiä. Ihan mielenkiintoista aikaa, mutta pidemmän tähtäimen suunnitelmia on mahdotonta tehdä.

Haaveilla ja suunnitella voi kuitenkin aina!

Siispä listasin asioita, joita ois kiva tehdä joko tänä vuonna tai joskus myöhemmin. Tässäpä näitä, satunnaisessa järjestyksessä:

1. Itselle neulottu paita. Tarvitseeko tätä edes perustella?

2. Sukkien neulominen lankakerästä, joka on tehty jämälangoista Russian join -tekniikalla. (Pitäiskin kattoa mikä on langanpätkätilanne.)

3. Haluaisin ihan hirmuisesti kokeilla jotain kivaa käsinvärjättyä "luksuslankaa" esim. Louhittaren luolan Väinämöistä. Mutta ko oon tämmönen köyhä maisterin reppana, yhyy. Ei auta ku säästää ensin...

4. Yhteisneulonnan järjestäminen. Ois sukkamalli-idea ja alkukin sille, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi. Kiinnostaisko, jos järjestäisin joskus hamassa tulevaisuudessa?

5. Haluaisin osata ommella tunikan. (Äitii, apuva!)

6. Lankojen värjääminen kasviväreillä kiinnostaa, etenkin, kun maanläheiset värit on mun juttu.

7. Ohjekirjojen pino kirjahyllyssä kasvoi taas jouluna. Täytyis ottaa niistä malleja työn alle ihan tosissaan. Etenkin Lumi Karmitsan Muhkeat sukat inspiroi...

8. Rohkeutta tarttua englanninkielisiin ohjeisiin kaipaisin lisää. Tosin, neulon huivia englanninkielisellä ohjeella paraikaa. ;)

9. Josko tänä vuonna ehtisin vihdoin kokeilla huovutusta?

10. Jokin isompi projekti, kuten peitto, olisi mukava taas aloittaa.
Siinähän sitä ois taas muutama ajatus tulevaisuuden tarpeisiin. Katsotaan, mitä kaikkea tulee nyt tämän vuoden puitteissa tehtyä. 

Ja ai miten kuvat liittyvät nyt yhtään mihinkään? No, en näitä ekassa ja vikassa kuvassa vilahtavia säärystimiä lisännyt tuohon suunnitelmalistaan, kun ne ehdin jo aloittaa. Hihhii, iha itelle tulee, ja saattavat olla myös Vuodenaikahaasteen viimeinen työni! Se mainitsemani huivikin on myttynä tuolla ekan kuvan hässäkässä. Pöytäliinan vaihekuva on ihan vaan ekstraa. Saa nähdä koska liina valmistuu. Lanka loppuu nimittäin kesken. Joko liinasta tulee pienempi, tai sitten odotan kunnes saan ostettua lisää lankaa. 

Kaikenlaista olen jo ehtinyt aloittaa, ja huomenna keskeneräisten töiden pino todennäköisesti kasvaa, koska aamulla alkaa Sukka-Finlandian eka kisaetappi. (Jos malli ei miellytä, niin sitten en sitä aloita.) Tekeminen ei siis ihan heti lopu, ja hyvä niin. Minusta on mukavaa, kun alkaa uusi vuosi, joululahjahässäkkä on ohi, ja voi keskittyä taas uusiin ideoihin!

Ootko sie tehny tälle vuodelle suunnitelmia käsitöiden suhteen vai menetkö fiiliksen mukaan? (Mulla taitaa kallistua tähän jälkimmäiseen, mutta listaus auttaa jäsentämään ajatuksia.)

Ja mitäs tykkäät blogin uudesta bannerista? Se syntyi ihan extempore, koska vaihtelu virkistää. En oo vielä päättäny, siedänkö ite tuota pinkin määrää, mutta makustellaan nyt hetki.

Niin, ja pysyvämmän uuden bannerinkin haluaisin taas piirtää iha itte... Noo, kattellaan, kun keritään. Ihanaa viikonloppua teille kaikille ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! <3