lauantai 8. heinäkuuta 2017

Kesäkuulumisia

Heipparallaa.

Ajattelin tehdä nyt tällaisen poikkeuksellisen postauksen. Yleensä yritän olla lyhytsanainen ja tiivistää sanottavani lyhyeen esimerkiksi kulloisestakin käsityöstä, mutta nyt on sellainen fiilis, että haluan kertoa vähän kuulumisia.

Mainitsin edellisessä postauksessa, että olen ollut jo kahdella riparilla ja kolmatta odottelen. Kesä on siis mennyt töissä, kesäteologina kolmatta kesää. Tänä kesänä lähinnä leireilyä, eli opetusta ja leirijumalanpalveluksia, ja kaikkea mitä nyt leirillä tehdään. Viime kesänä miulla oli muutama sanajumalanpalveluskin hoidettavana. Seurakunnasta on pitkälti kiinni se, mitä kaikkea muuta kesäteologin työ voi tarkoittaa. Voi olla synttärikäyntejä ja viikkotoimintaa ynnä muuta sellaista. 

Vihkimiset, kastamiset ja hautaan siunaamiset, sekä ehtoollisen asettaminen tulevat ajankohtaisiksi vasta pappisvihkimyksen jälkeen. Ja pappisvihkimyksen saamisesta en nyt tässä kerro, koska se on vähän monimutkaisempi juttu. Toivon mukaan itselleni kuitenkin tässä parin vuoden sisään ajankohtainen! Saatte siitä kuulla sitten ajallaan.


Leireillä tehdään aina nimipinssit nimien opettelun helpottamiseksi.
Itse tein tällä kertaa tällaisen kissapinssin.

Mutta tosiaan, leirielämä kuuluu meikäläisen kesänviettoon vahvasti.

Ja minulla on tosiaan kutsumus hengelliseen työhön, papin työhön. Sellaisen työn tekijä minusta tulee, se ei mikään salaisuus ole. Ja ainakin aluksi haluaisin tehdä nimenomaan nuorten kanssa töitä, mutta olen toistaiseksi avoin kaikelle muullekin. 

Tykkään ylipäätään tehdä töitä ihmisten parissa ja hyvän sanoman äärellä. Ja tässä työssä oma osaaminen pääsee käyttöön monella tapaa. Toki se on tunnekuormittavaa, kun ollaan koko ajan elämän taitekohdissa mukana ja jotenkin siinä ihmisyyden ytimessä, mutta toisaalta tämä myös antaa itselle tosi paljon. Sitä paitsi, papin työhön ei tulla valmiina, tähän kasvetaan - koko elämän ajan. Valmistuttuaan valmista ja kaiken osaavaa pappia ei olekaan. Luojan kiitos! 

Noh, tästä kaikesta saatte kuulla todennäköisesti tulevaisuudessa lisää.

Kuusankosken kirkko.<3 Min vihki- ja rippikirkko,
jossa tänäkin kesänä konfirmaatiosaarnoja saarnailen.

Mutta niin, leirielämästä muutama sana. Se on huikeeta. Rankkaa, mutta kaiken vaivan arvoista. En vaihtaisi sitä mihinkään. Ja mitä kaikkea kesäteologin leirityö voi tarkoittaa? Oppituntien ja jumalanpalvelusten pitämistä, kyllä, mutta paljon muutakin tarpeen ja oman aktiivisuuden mukaan.

Yhdessä olemista, kuuntelemista, oppimista, ihmisenä kasvamista, ideointia, luovuutta ja ihan käytännön tekemistä. Esimerkkinä tästä on vaikkapa eräällä leirillä viettämämme retkipäivä, josta kysyin leirin suunnitteluvaiheessa, että eikös jumalanpalveluksen voisi pitää siellä metsässä. Ja siitä se ajatus sitten lähti... Kirkkosali rakennettiin koko leirin voimin luonnonmateriaaleista kallion kupeeseen alttariristiä myöten, ja jumalanpalvelus onnistui tosi hienosti. Pyhän kokeminen ei ole sidottu mihinkään tilaan.

Ja kukaan työntekijöistä ei ollut vastaavaa kokeillut aikaisemmin. Luova työ, kokeilua, ideointia. Tällä kertaa yhdessä tehty lopputulos oli onnistunut. Aina se ei ole. 

 
Oli muuten hieno jumis.


Ja toinen esimerkki. Alla on kuva eräästä iltahartaudesta, johon leikkasimme leirimuusikon kanssa pahvista 6X48 (eli 288) esirukouslappua. Notta askartelemaan pääsee leireillä aivan varmasti. Monia juttuja täytyy valmistella ihan vaan tekemällä omin pikku kätösin, jos haluaa jotain spessua saada aikaan.


Jokainen sai valita muutaman esirukouslapun
ja tuoda sen piirin keskelle ristin juureen.
Jokainen lappu kuvasti jotain asiaa: lähimmäisiä, luontoa, surua, leiriä, omaa jaksamista ja uskon vahvistumista.
Lopuksi rukoiltiin yhdessä näiden asioiden puolesta.

Eli monenmoista kuuluu leirityöhön. Mutta minusta se on ihan parasta hommaa, iloineen ja haasteineen. Rakkaudesta lajiin ja silleen. Oon niin onnellinen, kun saan tätä tehdä. <3 Kiitos Jeesus. 

Neulomista en ole vielä yhdistänyt työhön sen kummemmin, mutta olen ajatellut sitä hyödyntää joskus jollain tavalla. Ja on mulla kutimet aina leireilläkin mukana, jos tulee sellainen hetki, että ehtii hetken istahtaa. 

Viime leirillä itse asiassa ehdinkin aloittaa tällaiset pystyraitasukat.


 


Kotiin päästyäni muistin myös, että heinäkuun haastetyö pitäisi tehdä. Siispä puikoille pääsivät Novitan Mansikkasukat, joita olen ihastellut jo jonkin aikaa. Näiden punainen saa nyt olla se heinäkuun helakanpunainen... Ei se kyllä nyt ihan oo, mutta punainen kuin punainen. Kuvassa näyttää myös paljon haaleammalta kuin mitä oikeasti on. Saa kelvata!
Notta sellaista. Työtä ja iloa ja villasukkia. Niistä on min kesä tehty! 

Ja sit vielä yksi juttu, kattokaa, mitä min äiti toi miulle tuliaisiksi kesälomareissulta!

Niin kuin kukkakimppu, mutta ruusuina onkin lankakeriä. Ihan supersuloinen ja hauska lahjaidea käsityöihmiselle! Täytyy pistää muistiin. Ilahdutti itseäni kovin. 

Hih. En laittanut näitä maljakkoon. :D Langat ovat Dropsin Parisia, 100% puuvillaa. En ole aiemmin kyseistä lankaa käyttänyt, mutta eiköhän näille sopiva kohde löydy.

Olikohan siinä nyt riittävästi kuulumisia. :) 

Mitäs luulette, kannattaako tällaisia postauksia tehdä joskus lisää vai ei? Miten teidän kesä on sujunut? Toivottavasti hyvin. <3

18 kommenttia:

 1. Tiivistit leireilyn tosi hyvin. On ihan super kivaa, mutta loppu viikosta jo todella väsyttävää. Ja sitten leirin jälkeen podetaan leirikrapulaa ;D Aivan ihania sukkia puikoilla ja tuo kimppu! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leireily on parhaimmillaan parasta! (: Ja oon ite oppinu useamman leirin kesässä tekevänä, että nukkuminen on kerta kaikkiaan järkevää. Leiristä tarvii toipumisaikaa, ihan ilman ylitsepääsemätöntä väsymystäkin. :D Ja kiitos! <3

   Poista
 2. Tuo kimppu on kyllä hauska idea!Sun työ mielenkiintoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kimppu oli kiva! (: Ja näin on. Työ on aika monipuolista, toki aina tekijänsä näköistä, mutta kuitenkin.

   Poista
 3. Kiitos jutustasi. Jatka samaan tahtiin, sillä minä etsin postausten takaa ihmisen ääntä. SUkkia tulee ja menee, virttyy ja reikääntyy, mutta sinä olet sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Eiköhän näitä tule vielä lisää. Fiiliksen mukaan.

   Poista
 4. Kiva oli kuulla enemmän siitä mitä sinun kesään kuuluu? Ja on aina kiinnostava kuulla eri ammateista ja niihin opiskelusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiva, että tykkäsit. Sitä vaan on niin monenlaista bloginlukijaa, niin ei aina tiiä, miten suhtaudutaan, kun tekee jotain erilaista. Mutta jokaiselle jotakin on ehkä ihan hyvä periaate.

   Poista
 5. Ihanaa että olet löytänyt kutsumuksesi. Kivalta kuulostaa riparikuulumiset, metsäjumalanpalvelus jää varmasti nuorten mieleen. Erityisesti hektisenä nykyaikana riparinkaltaiset kokemukset ovat tärkeitä. Minäkin olisin varmasti viihtynyt aikoinani sinun riparillasi :) Hauska idea tuo kukkakimppu, tuollaisen kimpun vastaanottaisin mielelläni itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ripari on kyllä sellainen kohta nuoren elämässä, jossa pääsee irti arkielämästä, etenkin siitä roolista, joka on koulumaailmassa. Ja se on jo itsessään tosi tärkeää, että oppii ajattelemaan itseään ja kanssaihmisiä eri tavalla. Ja kyllä tänäkin kesänä nuoret on taas ihmetelleet sitä, miten voi olla niin hyvä yhteishenki ja kivaa tehdä yhdessä asioita. Ripari on mahdollisuus saada sellasia kokemuksia, joita nykymaailma ei itsessään tarjoa. On siis kiva myös tehdä työtä, jolla on tarkoitus! Heh. Ja kukkakimput on aina kivoja. ;)

   Poista
 6. Hienoa, että Olet löytänyt sen mitä haluat tehdä. Leirien vetäminen on tärkeää työtä, onnistunut leiri antaa leiriläisille ihanat muistot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Päivääkään en oo katunut tätä uravalintaa, jos sitä nyt voi valinnaksi sanoa, kun se kutsumus niin selkeä on. Ja leirityö on kyllä tärkeää. Muistojen lisäksi voi moni saada ihan uuden suunnan elämälle, seurakuntayhteyden joka kantaa loppuelämän ja uusia ystäviä ja harrastuksia.

   Poista
 7. Mun mielestä oli tosi mielenkiintoista lukea, kun on niiiiiiiiiiiiin eri maailmasta minulle tuollaiset pappisasiat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva kuulla että oli mielekäs juttu. :) On tää kyllä, ymmärrettävästi, aika erilaista tämä kesäteologin saati sitten ihan papin arki kuin monella muulla alalla. Kaikkea maan ja taivaan väliltä voi mahtua työpäivään. ;)

   Poista
 8. Voi, olipa kiva lukea sun kuulumisia! :) Näitä olisi mukava lueskella joskus toistekin! Omasta riparista on pelkästään hyviä muistoja jäänyt, ja se on paljolti ihan huippu työntekijöiden ja isosten ansiota. Mielettömän tärkeää työtä teet, arvostan suuresti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit. <3 Täytyypä antaa tilaa tällaisille fiilistelypostauksille tulevaisuudessakin. (:

   Poista

Penni ajatuksistasi! (: