sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Supersuklainen suklaakakku

Mulla alkoi loma, jee!

Ja toki tunnolliset sairastavat silloin.
Flunssaisena olen ekat kaksi päivää 
kyhjöttänyt sohvannurkassa neuloen 
ja Gilmoren tyttöjä yms. katsellen.

Toisaalta se on hyvä,
koska joulupukki kaipailee vielä juttuja 
pukinkonttiin...




Mutta nuhanenä köhiköhi ei oo hyvä.
Kolmantena päivänä hän kuitenkin nousi ylös kuolleista...
Ei ku se on toinen juttu.
Mää nousin nyt kolmantena lomapäivänä 
nyt oikein vaan jalkeille,
ei niinkään flunssan helpotuksesta vaan siksi,
että halusin vaihtelua.

Ulos ei voinut mennä, eikä siivota - siispä leivoin.
(Se vaatiikin meikäläisellä jo jonkin sortin pöpön.)
Ja onhan miulla hyvä syy leipoakin,
kun mies valmistui opinahjostaan ja kotona on nyt 
tuore kirkon nuorisotyönohjaaja/sosionomi.
;)

Olkoon tämä siis valmistujaiskakku!




Luottosuosikkini suklaakakku.
Ei niin kaunis mutta todellakin SUK-LAI-NEN.




200g taloussuklaata
200g margariinia
4 munaa
2dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota (24cm) vuoka.
Sulata vesihauteessa suklaa+margariini.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt suklaa-margariiniseos vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi 
sekaan kevyesti vispilällä käännellen.
(Kakkutaikinaa kun ei saa kauhiasti vatkata.)
Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45min.

Kuorrutus:
150g taloussuklaata
1dl kermaa
1rkl margariinia

Kuumenna kerma kattilassa (ei saa keittää!)
ja lisää margariini ja suklaa.
Sekoittele tasaiseksi.
Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku.




Tällä ohjeella on menty vuosikaudet,
jos suklaista kakkua on haluttu.
Onnistuu hyvin myös gluteenittomilla jauhoilla.

Notta suosittelen.
Nymmää käperryn takas sohvalle köhimään ja toivotan 
teille ihanaa neljättä adventtia 
ja alkavaa jouluviikkoa!
Olkoon se ressitön ja nuhaton!
<3